Κουραμπιέδες αφράτοι με ένα… μυστικό

Κουραμπιέδες αφράτοι με ένα… μυστικό

Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά : βούτυρο, αλεύρι και λίγη ζάχαρη.  Η πολλή ζάχαρη σφίγγει τους κουραμπιέδες. Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά, κονιάκ, μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν »μπισκοτάκια»  .Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ.

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα άχνη
3 βανίλιες
4 1/2 με 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ψημένα στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάω στο μίξερ τα βούτυρα με την άχνη 10 λεπτά.  Ρίχνω τις βανίλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθέτω το αλεύρι λίγο λίγο να έχω μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει.  Πλάθω μπαλάκια ή μισοφέγγαρα, τα βάζω σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνω και τα δυο μαζί στους 170 με αέρα για 30 λεπτά.  Δεν πρέπει να τους ψήσουμε παραπάνω και να πάρουν πολύ χρώμα .  Εδώ έχω ένα μυστικό, από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικης που δούλευα.  Όταν βγουν καυτοί από το φούρνο, τους πασπαλίζω με μια ιδέα γαρίφαλο τριμμένο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το άρωμά τους. Όταν κρυώσουν πολύ καλά, τους τυλίγω στην άχνη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ