TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Σεπ 28, 2022
in Μαγειρική
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Share on FacebookShare on Twitter

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης…

Υλικά:
620 γρ. αλεύρι σταρένιο
350 γρ. χλιαρό νερό
80 γρ. ταχίνι
1 κ.σ. ζάχαρη
1κ.γ. αλατι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φακελάκια μαγιά
σουσάμι

μερεντα – μαρμελάδα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το νερό και μέσα διαλύουμε το ταχίνι.
Περιμένουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία και βάζουμε την μαγιά με λίγο αλεύρι και
ανακατεύουμε στην συνέχεια προσθέτουμε το αλατι την ζάχαρη και το αλεύρι και κάνουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας, όταν είναι έτοιμη η ζύμη βάζουμε και το λαδάκι και την ζυμώνουμε ακόμα λίγο την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε μια ζεστή γωνιά για μισή ωρίτσα περίπου.
Στην συνέχεια βάζουμε λίγο λαδάκι στον πάγκο μας και κάνουμε 12 με 14 μπαλάκια.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε κουλούρια, τα πλάθουμε μπαστουνάκια και τα κολλάμε στην άκρη.  Τα βάζουμε πρώτα σε ένα μπολάκι με νερό και μετά στο σουσάμι και στο ταψάκι μας.
Αν θέλουμε να τα γεμίσουμε με μερεντα ή μαρμελάδα, ανοίγουμε μικρά πιατάκια βάζουμε στο κέντρο την επιλογή μας και τα κάνουμε μπαλάκια, τα κρατάμε από κάτω που τα ενώσαμε και τα βουτάμε στο νεράκι και στο σουσάμι και είναι έτοιμα.

Ψήνονται στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτακια περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή και τις φωτογραφίες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Φρατζόλα με γέμιση
Μαγειρική

Φρατζόλα με γέμιση

Οκτ 4, 2022
Σνίτσελ δεματάκια
Μαγειρική

Σνίτσελ δεματάκια

Οκτ 3, 2022
Χοιρινή τηγανιά
Μαγειρική

Χοιρινή τηγανιά

Οκτ 2, 2022
Κοτόπουλο πλακί
Μαγειρική

Κοτόπουλο πλακί

Οκτ 1, 2022
Lusserbullar
Μαγειρική

Lusserbullar

Σεπ 30, 2022
Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες
Μαγειρική

Χοιρινό πικάντικο με γεμιστές πατάτες

Σεπ 30, 2022
Next Post
Αυτά είναι τα 4 σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζετε με τα χέρια!

Αυτά είναι τα 4 σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζετε με τα χέρια!

Χυμός λεμόνι: 9 προβλήματα υγείας που μπορεί να θεραπεύσει και ελάχιστοι γνωρίζουν

Χυμός λεμόνι: 9 προβλήματα υγείας που μπορεί να θεραπεύσει και ελάχιστοι γνωρίζουν

Ο σωστός τρόπος να κόψετε τα φρούτα και τα λαχανικά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd