Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ …

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο 120 γρ.

1,5 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκαλί 120 γρ.

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κουταλάκι κοφτό κανέλα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 σφηνάκι κονιάκ

αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές

1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμενα η καρύδια

ζαχαρόνερο για το άλειμμα και σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.  Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το κονιάκ, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά τόσο όσο πάρει,περίπου 600 γρ. να γίνει μία ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.  Φτιάχνετε κουλουράκια μικρά, τα βουτάτε μέσα σε ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.