ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ…
Υλικά :
1 Κοτόπουλο φιλέτο μεγάλο σε κύβους
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 πρασινη πιπεριά σε κυβους
1 κόκκινη πιπέρια σε κύβους
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 κοτσανι σελερι σε ροδέλες
1 μεγάλο καρότο σε κύβους
2 κουταλιές μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Μισό φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
2 κουταλιες σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά καλά γεμάτη μέλι
1 κουταλιά κορν φλαουρ
1 κουπα ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε κύβους και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ τηγάνι με την μισή κούπα ελαιόλαδο. Μόλις πάρει ένα καλό χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στην συνέχεια ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε κύβους, ριχτούμε αλάτι και πιπέρι τσιγαρίζουμε καλά και ρίχνουμε 1/2 κούπα ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτούν. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα. Ανακατέψτε μέσα τις 2 κουταλιές μουστάρδα και το μέλι, διαλύστε με λίγο νεράκι το κορν φλαουρ και ρίξτε το μέσα στο φαγητό, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε τον μαιντανο. Σερβιρετε με άσπρο ρύζι ή με πατατιές τηγανητές.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.