Κοτοπιτάκια

Κοτοπιτάκια…

Υλικά :

1 κρεμμύδι ξερό

λίγο ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. κάρυ

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλισμένο

7-8 μανιτάρια λευκά

1 γρ. λευκό κρασί

100 γρ. κρέμα γάλακτος

2 αυγά

300 γρ. σκληρό τυρί πικάντικο τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων

1 πακέτο φύλλο κρουστάς

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε και αυτές στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάπρικα, το κάρυ και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο που έχουμε ξεψαχνισμένο. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος περιμένουμε για λιγα λεπτά μέχρι να δέσει και μόλις δέσει βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφού βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει Κόβουμε τα φύλλα μακρόστενες λωρίδες. Πιάνουμε 2 λωρίδες που περνάμε με ελαιόλαδο βάζουμε λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε καλά για να μη ανοίξουν στο ψήσιμο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ