TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Δεκ 1, 2022
in Μαγειρική
Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Share on FacebookShare on Twitter

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

 ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη

750 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις

1 στραγγιστό γιαούρτι των 200 γρ.

1 ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ξύδι

1 κουταλιά τής σούπας αλάτι

νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι

Γέμιση

1 κιλό κοτόπουλο βρασμένο

300 γρ. παριζα

3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

250 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο

250 γρ. τυρί φέτα τρίμμα

3 αυγά

1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κύμινο

κάρυ (οι ποσότητες κατά προτίμηση)

Κρύα σάλτσα

2 κουταλιές τής σούπας πελτε τομάτας

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ρίγανη

λίγο ζάχαρη

μισό φλυτζάνι τσαγιού νερό (ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ)

Εκτέλεση:

Ζύμη

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το κρύο νερό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι. Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα και ξεκινάμε αμέσως την γέμιση. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά και προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο ,την παριζα και τα μπαχαρικά σε χαμηλή φωτιά πάντα για δύο λεπτά.Απλώνουμε την κρύα σάλτσα στο ένα φύλο που έχουμε απλώσει σε λαδωμενο ταψί και ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω το τυρί φέτα τρίμμα και το τριμμένο κίτρινο τυρί. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λίγο νερό,χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.

ShareTweetShare

Related Posts

Κουραμπιέδες «elpidas little corner»
Μαγειρική

Κουραμπιέδες «elpidas little corner»

Δεκ 1, 2022
Μελομακάρονα με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας
Μαγειρική

Μελομακάρονα με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας

Δεκ 1, 2022
Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι
Μαγειρική

Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι

Νοέ 30, 2022
Μελομακάρονα
Μαγειρική

Μελομακάρονα

Νοέ 30, 2022
Φιλέτο μπούτια κοτόπουλο
Μαγειρική

Φιλέτο μπούτια κοτόπουλο

Νοέ 29, 2022
Μελομακάρονα σαν του ζαχαροπλαστείου
Μαγειρική

Μελομακάρονα σαν του ζαχαροπλαστείου

Νοέ 29, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd