TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κοτόπιτα

Ιαν 19, 2023
in Μαγειρική
Κοτόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Τη συνταγή μας έστειλε η Βασιλική Μαργαρίτη από το Ανήλιο Μετσόβου

Κοτόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

Ανοίγουμε 4 φύλλα (μπορούμε να βάλουμε κι έτοιμα αλλά το χειροποίητο φύλλο δίνει γευστικότερο αποτέλεσμα)
4 κούπες στήθος κοτόπουλου βρασμένο
2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα (Gouda κ.τ.λ.)
2 πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά αλλά ταιριάζουν απόλυτα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
πιπέρι
3 αυγά
2 κούπες μπεσαμέλ
λίγο βούτυρο

kotopitaΠώς το κάνουμε:

Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και προσθέτουμε τα τυριά, τις πιπεριές (κατά προτίμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πράσινη και μια κόκκινη για πιο ωραία εμφάνιση), το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αυγά (χτυπημένα) και τη μπεσαμέλ. Σε λαδωμένο ταψάκι-πυρέξ τοποθετούμε τα δύο φύλλα, τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν μέχρι τη μέση περίπου τα τοιχία του ταψιού και απλώνουμε σε αυτά τη γέμισή μας.
Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα από τα τοιχία. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα. Τέλος ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τριμμένο τυρί. Χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια (όπως τον μπακλαβά).
Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

ShareTweetShare

Related Posts

Κρέπες με κοτόπουλο, τυρί και μπεσαμελ
Μαγειρική

Κρέπες με κοτόπουλο, τυρί και μπεσαμελ

Ιαν 17, 2023
Ζουμερό στρουντελ με κοτόπουλο και κρεμ φρες
Μαγειρική

Ζουμερό στρουντελ με κοτόπουλο και κρεμ φρες

Ιαν 16, 2023
Πουγκάκια με κοτόπουλο
Μαγειρική

Πουγκάκια με κοτόπουλο

Ιαν 15, 2023
Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο και μανιτάρια
Μαγειρική

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο και μανιτάρια

Ιαν 13, 2023
Μακαρονοσαλατα
Μαγειρική

Μακαρονοσαλατα

Ιαν 12, 2023
Λαζάνια με μελιτζάνες και μπεσαμέλ
Μαγειρική

Λαζάνια με μελιτζάνες και μπεσαμέλ

Ιαν 12, 2023

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd