ΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ…
Υλικά Για την επάλειψη της κότας
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές λευκό κρασί
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά μέλι
αρκετό αλατάκι και πιπεράκι
Τα ανακατεύω όλα μαζί και κάνω ένα καλό χτύπημα.
Υλικά για την γέμιση
1 κοτόπουλο 2/1,2 κιλά
1 μεγάλο κρεμμύδι
συκωτάκια κότας
ρύζι κίτρινο
1 ξυλαράκι κανέλα
άνηθο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε το κοτόπουλο καλά. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1.1/2 λίτρο νερό, ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, 2 κλαράκια σέλινο. Βραστε το κοτόπουλο για 25 λεπτά, βγάλτε από το ζουμί και βάλτε το σε ένα πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο λάδι, τσιγαρίστε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, ρίξτε το ρύζι, προσθέστε δυο κούπες από τον ζωμό του κοτόπουλου, ψήστε για 1Ο λεπτά και προσθέστε και τον άνηθο.
Γεμίστε το κοτόπουλο, βάλτε ένα λεμόνι ή ένα μήλο να κλείσετε την κοιλιά του, μιας και το κοτόπουλο είναι βρασμένο και είναι δύσκολο να ραφτεί. Περάστε το κοτόπουλο όλο με την σως την παραπάνω. Βάλτε στο πυρεξ, προσθέστε 2 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο, σκεπάστε με λαδόκολλα και αλουμινοχαρτο και ψηστε για 2 ωρες. Πριν το βγάλετε ανοίξτε να κάνει χρώμα και βγάζετε την γέμιση από την κοιλιά και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.