Κολοκυθάκια γεμιστά “αλλιώς” …
Υλικά
2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
200 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκελίδα σκόρδο
200 γραμμάρια φέτα πικάντικη
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
3 παράτες μικρές κομμένες φέτες και περασμένες από το τηγάνι ελαφρά με ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Υλικά για το σερβίρισμα :
γιαούρτι
φρέσκο-τριμμένο αλάτι
χρωματιστούς κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση:
Περνάω από το μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά να λιώσουν. Αδειάζω τα κολοκυθάκια, τα αλατιζω και τα περνάω από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνω στην άκρη. Ψιλοκόβω τη σάρκα από τα κολοκυθάκια. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο βάζω ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το κιμά, το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά που εχω περάσει από το μπλέντερ, την ψιλοκομμένη σάρκα από τα κολοκυθάκια και το μπέικον. Προσθέτω αλατοπίπερο. Όταν είναι έτοιμα τρίβω τη φέτα και τα ανακατεύω όλα μαζί να ενσωματωθούν καλά. Γεμίζω τα άδεια κολοκυθάκια καλά. Τα βάζω σε ταψί με τις πατάτες που έχω φέτες και τηγανισμένες ελαφρά. Περιχύνω με έξτρα ελαιόλαδο πάνω και ψήνω στους 200°¢ για 35-40 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύω 4 κουταλιές γιαούρτι με λίγο από το λάδι που άφησε το φαγητό στο ταψί, να πάρει μορφή λείας κρέμας. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι από τους χρωματιστούς κόκκους.
Σημείωση: Επειδή η γέμιση που έκανα περίσσεψε γέμισα και δύο πιπεριές δίπλα .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.