Κοκορέτσι κατσαρόλας

Κοκορέτσι κατσαρόλας

Υλικά:

μια συκωταριά αρνίσια

μια αντεριά

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

λεμόνι

ελαιόλαδο

3-4 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση :

Πλένουμε και κόβουμε την συκωταριά σε μεγάλα κομμάτια και την βάζουμε να στραγγίσει. Πλένουμε και γυρίζουμε με ένα καλαμάκι τα αντεράκια και τα ξεπλένουμε με ξίδι τα βάζουμε και αυτά να στραγγίσουν. Ρίχνουμε στην συκωταριά μας αλατι πιπέρι και ρίγανη. Περνάμε στα καλαμάκια ένα ένα κομματάκι Παίρνουμε το εντερακι και κάνουμε πρώτα δυο τρία τυλίγματα από πάνω προς τα κάτω και μετά μερικούς κύκλους γύρο από τα συκωτάκια μας. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και ριχνουμε λαδάκι και τα σοταρουμε. Μόλις πάρουν να ροδίσουν λιγάκι φυσικά και τα κουνάμε να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε περίπου ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Αν χρειαστεί ριχνουμε κι άλλο νεράκι και μετά από περίπου μια ωρίτσα είναι έτοιμα, αν έχουν φύγει σχεδόν όλα τα υγρά ριχνουμε τον χυμό από όσο λεμόνι θέλει ο καθένας μας. Είναι έτοιμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).