Κωκ Ταψιού

Υλικά παντεσπάνι:

6 αυγά

1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη

2 φλυτζάνες τσαγιού φαριν απ

1 κουταλια γλ. μπεικιν

2-3 βανιλέτα

Εκτέλεση :

Χτυπάω αυγά και ζάχαρη να αφρατέψουν στο μίξερ. Μετά ρίχνω αλεύρι , μπεικιν και βανιλέτα και ανακατεύω πάλι βάζω το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ (32χ27 ειναι το δικό μου) που έχω στρώσει μέσα λαδόκολλα και ψήνω στους 160-170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά ανάλογα το φουρνο

Υλικά για την κρεμα:

1 λίτρο φρέσκο γάλα

2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)

8 κουταλιές (σούπας κοφτές) άνθος αραβοσίτου βανίλια(ΌΧΙ στιγμής)

1 βιταμ 250γρ.

1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη

2 βανιλετα

Εκτέλεση για την κρέμα :

Τα βάζω όλα μαζί στην κατσαρόλα να πήξουν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Συναρμολόγηση :

Όταν γίνει το παντεσπάνι το αναποδογυρίζω και βγάζω τη λαδόκολλα και το χωρίζω στη μέση (οριζόντια), βάζω το μισό στο πυρέξ και ρίχνω μέσα την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο μισό.

Υλικά για το γλάσο :

Το γλάσο γίνεται πάντα τελευταίο και αφού έχω ενώσει το παντεσπάνι με την κρέμα.

2 ποτήρια (νερού) νερό

7 κουταλιές σούπας κακάο

4 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια (κοφτές)

2 κουταλιές βιταμ

1 1/2 φλυτζάνα (τσαγιού) ζάχαρη

1-2 βανιλετα

Εκτέλεση για το γλάσο :

Τα βάζω όλα μαζι στην κατσαρόλα μεέχρι να πήξουν και το ρίχνω καυτό στο γλυκό, το αφήνω λίγο να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο.

Σημ.: Δεν το κόβουμε ποτέ την ίδια μέρα.

Η συνταγή είναι της Νίκη Μαν Ευχαριστώ πάρα πολύ Νίκη μου…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ