Κοχυλάκια με λευκή σάλτσα της Έφης
Κάπως “ετοιματζίδικη” γεύση σήμερα,αλλά βγήκε πολύ καλό και σκέφτηκα να το μοιραστώ.
ΥΛΙΚΑ για 3 μερίδες :
1 πακέτο κοχυλάκια
200 μλ κρέμα γάλακτος
200 μλ εβαπορέ γάλα
λίγη ππεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. βιτάμ
4 φέτες κίτρινο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε και σουρώνουμε τα κοχυλάκια και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο και τα “καίμε”λίγο στην κατσαρόλα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι,σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,την πιπεριά και το σκόρδο.Όταν μαραθούν,χωρίς να καούν,προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα και τα αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.Προσθέτουμε τη σκόνη για καρμπονάρα και ανακατεύουμε συνεχώς για ένα λεπτό.Στη συνέχεια κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι,το τυρί και το βιτάμ.Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.