TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα

Μαΐ 31, 2022
in Μαγειρική
Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα
Share on FacebookShare on Twitter

Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα

Υλικά :

Υλικά :

5 αυγά

7 κ.τ.σ. ζάχαρη

2 βανιλιες

ξύσμα ενός λεμονιού

1 1/2 κύβο φρέσκια μαγιά μπύρας

1 ποτήρι γάλα ζεστό

1 κ.τ.γλ. μπέικιν παουντερ

125 γρ. φρέσκο βούτυρο

αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό )

Υλικά για το σιρόπι :

4 ποτήρια ζάχαρη

3 1/2 ποτήρια νερό

1 κ.τ.γλ. χυμό λεμονιού

2 βανιλιες

Εκτέλεση :

Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα, τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα ,το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε την ζύμη σε 4 μέρη. Ανοίγουμε κάθε μέρος με τον πλάστη και το αλείφουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει ελαφρώς,σαν κρέμα. Το διπλώνουμε στα δύο και το κόβουμε σε λωρίδες λεπτές, υπολογίζοντας ότι σχεδόν θα διπλασιαστούν σε μέγεθος κατά το ψήσιμο. Παίρνουμε μία μία λωρίδα, την στρίβουμε και την κάνουμε κόμπο. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους. Τις αφήνουμε περίπου 20′ να φουσκώσουν και έπειτα ψήνουμε στους 160° για 15′ και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφού κρυωσουν τους σιροπιάζουμε στο καυτό σιρόπι (όπως τα μελομακάρονα ).

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και από την στιγμή που αρχίσει ο κοχλασμός μετράμε 7′.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο,φιλέ αμύγδαλο ή φυστίκι Αιγίνης.

Χρόνος ετοιμασίας 30′

Χρόνος ψησίματος 45′

Κομμάτια 50-60 (ανάλογα με το μέγεθος )

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.
ShareTweetShare

Related Posts

Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης
Μαγειρική

Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης

Νοέ 16, 2022
Στρουντελ με κοτοπουλο
Μαγειρική

Στρουντελ με κοτοπουλο

Νοέ 15, 2022
Σάλτσα γαρίδας με ούζο
Μαγειρική

Σάλτσα γαρίδας με ούζο

Νοέ 14, 2022
Κρεμμυδοντολμάδες γιαχνί
Μαγειρική

Κρεμμυδοντολμάδες γιαχνί

Νοέ 13, 2022
Μεθυσμένα κεφτεδάκια
Μαγειρική

Μεθυσμένα κεφτεδάκια

Νοέ 12, 2022
Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh
Μαγειρική

Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh

Νοέ 10, 2022
Next Post
Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα

Δωρεάν μετακίνηση για τον κόσμο ενόψει των εγκαινίων του νέου αθλητικού κέντρου του ΑΟ Τρίκαλα

Δωρεάν μετακίνηση για τον κόσμο ενόψει των εγκαινίων του νέου αθλητικού κέντρου του ΑΟ Τρίκαλα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το METEORA WRESTLING ACADEMY

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το METEORA WRESTLING ACADEMY

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd