TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα

Μαΐ 31, 2022
in Μαγειρική
Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα
Share on FacebookShare on Twitter

Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα

Υλικά :

Υλικά :

5 αυγά

7 κ.τ.σ. ζάχαρη

2 βανιλιες

ξύσμα ενός λεμονιού

1 1/2 κύβο φρέσκια μαγιά μπύρας

1 ποτήρι γάλα ζεστό

1 κ.τ.γλ. μπέικιν παουντερ

125 γρ. φρέσκο βούτυρο

αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό )

Υλικά για το σιρόπι :

4 ποτήρια ζάχαρη

3 1/2 ποτήρια νερό

1 κ.τ.γλ. χυμό λεμονιού

2 βανιλιες

Εκτέλεση :

Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα, τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα ,το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε την ζύμη σε 4 μέρη. Ανοίγουμε κάθε μέρος με τον πλάστη και το αλείφουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει ελαφρώς,σαν κρέμα. Το διπλώνουμε στα δύο και το κόβουμε σε λωρίδες λεπτές, υπολογίζοντας ότι σχεδόν θα διπλασιαστούν σε μέγεθος κατά το ψήσιμο. Παίρνουμε μία μία λωρίδα, την στρίβουμε και την κάνουμε κόμπο. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους. Τις αφήνουμε περίπου 20′ να φουσκώσουν και έπειτα ψήνουμε στους 160° για 15′ και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφού κρυωσουν τους σιροπιάζουμε στο καυτό σιρόπι (όπως τα μελομακάρονα ).

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και από την στιγμή που αρχίσει ο κοχλασμός μετράμε 7′.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο,φιλέ αμύγδαλο ή φυστίκι Αιγίνης.

Χρόνος ετοιμασίας 30′

Χρόνος ψησίματος 45′

Κομμάτια 50-60 (ανάλογα με το μέγεθος )

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα

Δωρεάν μετακίνηση για τον κόσμο ενόψει των εγκαινίων του νέου αθλητικού κέντρου του ΑΟ Τρίκαλα

Δωρεάν μετακίνηση για τον κόσμο ενόψει των εγκαινίων του νέου αθλητικού κέντρου του ΑΟ Τρίκαλα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το METEORA WRESTLING ACADEMY

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το METEORA WRESTLING ACADEMY

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd