TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα

Μαΐ 31, 2022
in Μαγειρική
Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα
Share on FacebookShare on Twitter

Κόμποι σιροπιαστοί ή κομποκούλουρα

Υλικά :

Υλικά :

5 αυγά

7 κ.τ.σ. ζάχαρη

2 βανιλιες

ξύσμα ενός λεμονιού

1 1/2 κύβο φρέσκια μαγιά μπύρας

1 ποτήρι γάλα ζεστό

1 κ.τ.γλ. μπέικιν παουντερ

125 γρ. φρέσκο βούτυρο

αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό )

Υλικά για το σιρόπι :

4 ποτήρια ζάχαρη

3 1/2 ποτήρια νερό

1 κ.τ.γλ. χυμό λεμονιού

2 βανιλιες

Εκτέλεση :

Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα, τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα ,το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε την ζύμη σε 4 μέρη. Ανοίγουμε κάθε μέρος με τον πλάστη και το αλείφουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει ελαφρώς,σαν κρέμα. Το διπλώνουμε στα δύο και το κόβουμε σε λωρίδες λεπτές, υπολογίζοντας ότι σχεδόν θα διπλασιαστούν σε μέγεθος κατά το ψήσιμο. Παίρνουμε μία μία λωρίδα, την στρίβουμε και την κάνουμε κόμπο. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους. Τις αφήνουμε περίπου 20′ να φουσκώσουν και έπειτα ψήνουμε στους 160° για 15′ και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφού κρυωσουν τους σιροπιάζουμε στο καυτό σιρόπι (όπως τα μελομακάρονα ).

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και από την στιγμή που αρχίσει ο κοχλασμός μετράμε 7′.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο,φιλέ αμύγδαλο ή φυστίκι Αιγίνης.

Χρόνος ετοιμασίας 30′

Χρόνος ψησίματος 45′

Κομμάτια 50-60 (ανάλογα με το μέγεθος )

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα

Δωρεάν μετακίνηση για τον κόσμο ενόψει των εγκαινίων του νέου αθλητικού κέντρου του ΑΟ Τρίκαλα

Δωρεάν μετακίνηση για τον κόσμο ενόψει των εγκαινίων του νέου αθλητικού κέντρου του ΑΟ Τρίκαλα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το METEORA WRESTLING ACADEMY

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το METEORA WRESTLING ACADEMY

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd