Κλειστές πόρτες, ανοικτοί… ορίζοντες στις φυλακές Τρικάλων- Εγκαινιάστηκε ο πολυχώρος/βιβλιοθήκη

Μπορεί οι πόρτες του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων να παραμένουν κλειστές για τους κρατούμενους, αλλά οι ορίζοντες παραμένουν ανοικτοί όταν λειτουργούν χώροι όπως η βιβλιοθήκη-πολυχώρος που εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι με κάθε επισημότητα.
Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Χρυσόστομος ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου, οι βουλευτές Τρικάλων της ΝΔ κ.κ. Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ. Χρίστος Λιάπης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων κ. Νικολέτα Μπρουζούκη κ.α.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων Θωμάς Χαχάμης, στον χώρο που εγκαινιάστηκε  θα «τρέξουν» διάφορα προγράμματα, εκδηλώσεις, διαλέξεις με κύριο σκοπό τους τη στήριξη των κρατουμένων.
“Η δημιουργία αυτού του χώρου αποδεικνύει εμπράκτως ότι εδώ και 2,5 χρόνια συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκινήσαμε. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές και θα το πράξουμε”  επισήμανε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου».
Ικανοποιημένη από τη δημιουργία και λειτουργία του χώρου εμφανίστηκε η διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων Μαρία Μουτσάκη, τονίζοντας ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα προστεθούν και άλλοι συγγραφείς αλλά κι άλλες δράσεις και δομές.
Από την πλευρά τους ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, κι ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ κ. Χρίστος Λιάπηςστη στάθηκαν στη σημασία ίδρυσης τέτοιων χώρων. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας «Εγκαινιάστηκε ένας χώρος που θα βοηθήσει τους κρατούμενου να επανενταχτούν στην ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Σκρέκας. Τέλος ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε στην συνεργασία του ΚΕΘΕΑ και της γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι «αποτελεί ακόμα μια δράση στο μωσαϊκό για την στήριξη και την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων».