Kiwiberry γλυκό κουταλιού…είναι όπως τα ακτινίδια αλλά σε μέγεθος όσο ένα κεράσι και είναι γλυκά σε σχέση με το μεγάλο ακτινίδιο.
Υλικά
1200 γρ. φρούτο kiwiberry
1500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γραμμάρια γλυκόζη
80 γραμμάρια κονιάκ
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζω τα φρούτα και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Τα αφήνω μια ώρα να λιώσει η ζάχαρη και τα βάζω σε πολύ χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά. Αφαιρώ ότι αφρούς βγάλει και το αφήνω να κρυώσει, περίπου 2 ώρες. Βάζω ξανά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω την γλυκόζη και την βανίλια. Αφήνω 10-15 λεπτά να δέσει το σιρόπι. Δεν θα χρειαστούμε παραπάνω βράσιμο γιατί δεν έχει πρόσθετα υγρά και δένει πολύ γρήγορα. Διαλέγουμε πάντα σφιχτά φρούτα γιατί λιώνουν εύκολα. Τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.