ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ…
Υλικά για την βάση της τάρτας :
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισή πλάκα βιταμ, σε θερμοκρασια δωματίου
μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
μισή κούπα χλιαρό νερό
Υλικά για την γέμιση :
3 κρεμμύδια τσιγαρισμένα με λίγο βούτυρο
4ΟΟ γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρέμα γάλακτος, το μικρό κουτί
3 αυγά
1 κούπα τυρί παρμεζάνα
λίγο πιπέρι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση :
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την βάση. Φτιάξτε μια μαλακή ζύμη, αφήστε 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίξτε με τον πλάστη σας ένα φύλλο. Λαδώστε βάλτε την στο ταψάκι σκεπάστε την με λαδόκολλα, ρίξτε πάνω φασόλια για βάρος για να μην σας φουσκώσει την ώρα του ψησίματος και ψήστε την βάση για 15 λεπτά στους 18Ο βαθμούς. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για την γέμιση :
Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια με λίγο βούτυρο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά, το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τα κρεμμύδια, το αλάτι, και το πιπέρι. Γεμίστε την βάση και ψήστε στους 16Ο βαθμούς για 3Ο λεπτά και άλλα 2Ο λεπτά στου 18Ο βαθμούς ή μέχρι να ψηθεί μέσα η γέμιση και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω. Δεν υπάρχει η γεύση της…
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.