Κινέζικα ψωμάκια στον ατμό

Κινέζικα ψωμάκια στον ατμό…

Υλικά:

200 γραμμάρια νερό χλιαρό

1 κ.γ. μάγια ξερή

500 -600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 σφηνάκι γάλα

1 σφηνάκι λάδι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 – 1,/1/2 κ.γ. αλάτι

1 πιπεριά

3-4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένα και περασμένα από το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω να διαλυθεί η μάγια με τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και το γάλα.  Αφήνω για 20 λεπτά σκεπασμένο με μια μεμβράνη.  Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και προσθέτω τη μάγια που έχω στην άκρη. Ζυμώνω καλά να έχω ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει,  αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό ή αλεύρι ανάλογα.  Αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Κάνω μπάλες και ανοίγω μια μια όπως ανοίγω το φύλλο. Πάνω βάζω  το μπέικον με την πιπεριά και κάνω μια λωρίδα που κόβω σε κομμάτια.  Τα βάζω δύο δύο και πιέζω στη μέση με ένα ξυλάκι. Τοποθετώ σε Bamboo steamed for Chinese cooking. Το τοποθετώ πάνω σε ένα σκεύος με νερό σκεπάζω και αφήνω να μαγειρευτούν για 25-30 λεπτά.  Συμβουλευτείτε και τις φωτογραφίες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.