Κιμαδόπιτα

Υλικά :

Για τα φύλλα:

Εκτέλεση : 
  1. Τοποθετούμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  5. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα του κιμά, αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Τοποθετούμε σε ένα ταψί  τα μισά φύλλα για την πίτα, αφού τα έχουμε αλείψει με βούτυρο.
  7. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του κιμά, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού.
  8. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το βούτυρο.
  9. Χαράσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για 1 ώρα.
  10. Σερβίρεται ζεστή.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε  η φίλη μας Μαριάννα Τριανταφύλλου.