TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα

Ιούν 22, 2022
in Μαγειρική
Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα
Share on FacebookShare on Twitter
Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα

Υλικα:

1 κιλο κερασια ΧΩΡΙΣ τα κουκουτσια (μεγαλα και τραγανα)

700 γρ. ζαχαρη κρυσταλλικη

χυμο απο 1 μετριο λεμονι

1 κ.γ. εσανς βανιλια ή πικραμυγδαλο (σε υγρη μορφη)

Εκτελεση:

Φωτο 1)

13521188_907006022760979_2042376129_n

Βαζουμε τα κερασια (ή βυσσινα) με τη ζαχαρη μεσα σε βαθεια κατσαρολα. Τα κερασια, αν ειναι αρκετα γλυκα σαν φρουτα, θελουν το πολυ 700 γραμμαρια ζαχαρη στο ενα κιλο καθαρο φρουτο! Τα βυσσινα θελουν ΠΑΝΤΑ αναλογια ενα προς ενα, καθως ειναι ξινα.  Αν εχουμε υπομονη, τα αφηνουμε ενα βραδυ σκεπασμενα με πετσετα κουζινας, να βγαλουν τα υγρα τους. Αλλιως, την ιδια μερα, ριχνουμε ενα κρασοποτηρο νερο, ισα να βρεξουμε τη ζαχαρη και ξεκιναμε το γλυκο μας.

Φωτο 2)

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου2

Αναβουμε το ματι της κουζινας στο δυνατο και περιμενουμε να λιωσει η ζαχαρη και να φουσκωσει! ΑΜΕΣΩΣ τραβαμε την κατσαρολα απο τη φωτια.

Φωτο 3)

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου3

Τα φρουτα μας, δεν εχουν προλαβει να ζαρωσουν. Ξαφριζουμε οσο μπορουμε και τα σκεπαζουμε με πετσετουλα, να βγαλουν ολα τα υγρα τους για 8-10 ωρες. Αν τα ξεκινησουμε το πρωι, δενουμε το γλυκο το βραδυ. Αν τα ξεκινησουμε βραδυ, τοτε τα αφηνουμε μεχρι το αλλο πρωι για να τελειωσουμε τη διαδικασια.

Φωτο 4)

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου4

Βγαζουμε με τρυπητη κουταλα, πιανοντας απαλα τα φρουτα και αφου στραγγιξουν αρκετα στην κουταλα, τα βαζουμε σε σουρωτηρι, εχοντας απο κατω μια λεκανιτσα για να παιρνουμε οσο ζουμακι στραγγιζει! Αφηνουμε να στραγγιξει καλα για μια-μιαμιση ωρα και συχνα-πυκνα ριχνουμε το υγρο που βγαινει, μεσα στην κατσαρολα με το υπολοιπο σιροπι.

Φωτο 5)

13530329_907007736094141_831247013_n

Οταν στραγγιξουν καλα τα κερασια ή τα βυσσινα, δενουμε το σιροπι σε δυνατη φωτια. Εδω πρεπει να προσεξουμε πολυ, γιατι ενω το σιροπι ειναι τρια δαχτυλα πανω απο τον πατο της κατσαρολας, φουσκωνει υπερβολικα! Φανταστειτε λοιπον, να εχετε βαλει πανω απο ενα κιλο κερασια/βυσσινα. Θα χυθει ΣΙΓΟΥΡΑ. Ενω με ενα κιλο τη φορα, ουτε χυνεται, ουτε αργει να δεσει! Σε 10′ περιπου ή και λιγοτερο, ειναι ετοιμο. Δεν ξεχναμε, κατα τη διαρκεια του βρασμου, να ριχνουμε στην κατσαρολα, οσο ζουμακι πεφτει απο τα φρουτα στη λεκανη.

Φωτο 6)

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου0

Οταν δεσει το σιροπι, ριχνουμε το χυμο του λεμονιου. Ανακατευουμε και ελεγχουμε αν συνεχιζει να ειναι δεμενο το σιροπι μας. Μολις η σταγονα πεφτει και στεκεται σαν μπαλιτσα, ειναι παρα πολυ καλα δεμενο το σιροπι και τραβαμε την κατσαρολα απο τη φωτια. Ριχνουμε το αρωμα που μας αρεσει, ανακατευουμε ελαφρα και ριχνουμε μεσα το κερασι! Δεν το ξαναβαζουμε στη φωτια. Ξαφριζουμε και παλι και κουναμε οσο περισσοτερο μπορουμε την κατσαρολα, με εντονες κυκλικες κινησεις. Για κανενα λογο δεν ανακατευουμε με κουταλα. Αφηνουμε να κρυωσει για μιση με μια ωρα και κουναμε το σκευος τακτικα, για να ρουφανε τα κερασια μας σιροπακι! Μοιραζουμε το γλυκο σε αποστειρωμενα βαζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μaria Chatzisimou.

ShareTweetShare

Related Posts

Παγωτό με γεύση μπανάνα
Μαγειρική

Παγωτό με γεύση μπανάνα

Ιούν 22, 2022
Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης
Μαγειρική

Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης

Ιούν 21, 2022
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2022
Μαρμελάδα κεράσι
Μαγειρική

Μαρμελάδα κεράσι

Ιούν 20, 2022
Μελιτζανοσταμνάκια γεμιστά με μοσχάρι και τυρί γκούντα
Μαγειρική

Μελιτζανοσταμνάκια γεμιστά με μοσχάρι και τυρί γκούντα

Ιούν 20, 2022
Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα
Μαγειρική

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα

Ιούν 19, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd