Κέικ …
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά μεγάλα
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
125 ml χυμό πορτοκαλιού
125 ml γάλα πλήρες
το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπεικιν
λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατεψει καλά και να γίνει άσπρο.
Προσθέτω τα αυγά ένα ένα.
Έπειτα το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά σιγά το γάλα και το χυμό.
Τέλος προσθέτω το αλεύρι και το μπεικιν .
Χωρίζω σε ένα μπολ ένα μέρος από την ζύμη κέικ, προσθέτω το χρώμα ζαχαροπλαστικής που έχω επιλέξει και βάζω εναλλάξ σε ένα ταψί που έχω περάσει με βούτυρο.
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.