Κέικ σοκολάτας

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ…

Υλικά για το κέικ :
2 κούπες ζάχαρη (400 γρ.)
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο ) 225 γρ.
2.5 κούπες αλεύρι (350 γρ)
3 μεγάλα αυγά
1.5 κουταλάκι βανίλια( υγρή αληθινή βανίλια, όχι την ψεύτικη σκόνη ) 
1 κούπα ( 100 γρ.) κακάο 
2 κουταλάκια σόδα φαγητού σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι 
80 γρ. μείγμα για chocolate pudding ( κρέμα σοκολάτας άνθος αραβόσιτου)
2.5 κούπες (500 γρ ) ξυνογαλα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE PUDDING
80 γρ. νισεστε
150 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. σκόνη κακάο
150 γάλα σκόνη
ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ. άχνη
80 γρ. κακάο 
100 γρ.νερό
110 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
πρέζα αλάτι
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ( εάν χρειαστεί )
Σημ.:ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ 165 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50-60 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ .
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη για 20 λεπτά . Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα .  Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκανιτσα . Ρίχνουμε με δώσεις τα στερεά υλικά στο μείγμα βούτυρο ζάχαρη αυγά και προσθέτουμε ξινόγαλα, αλάτι και με μια μαριζ ενσωματώσουμε τα μείγματα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Βάζουμε στη φόρμα βούτυρο και κακάο . Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά σε 165 βαθμούς .Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί.
Για το γλασο:
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και κακάο. Μόλις βράσει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την άχνη, βανίλια, αλάτι. Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με την κρεμά γάλακτος .Κρύο κεικ / ζεστό ( όχι καυτό ) γλασο. Ξεκινάμε από το κέντρο του κεικ. Γεμίζουμε την τρύπα ολόκληρη και αφήνουμε το υπόλοιπο τα τρέξει στα πλάγια. Για το γλασο μπορεί να χρησιμοποιήσετε και γλασο λευκής σοκολάτας με βατόμουρα ή αλλά φρούτα 300 γρ βατόμουρα 345 γρ λευκή σοκολάτα 160 γρ κρεμα γάλακτος. Βράζουμε τα βατόμουρα με 2 κουταλιές ζάχαρη για 5-7 λεπτά . Περνάμε από κόσκινο να μαζέψουμε τους σπόρους. Μαρμελάδα βατόμουρο + άσπρη σοκολάτα + κρεμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.