Κέικ σοκολάτας με κρέμα βανίλιας

Ένα φανταστικό σοκολατένιο κέικ πανεύκολο (αφού χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί), γεμιστό με απίστευτη κρέμα βανίλιας…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
120 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κακάο
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα κανέλα
6 αυγά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
500 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλαουρ
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνω την κρέμα.
Σε ένα καταρολι ρίχνω όλα τα υλικά, ανακατεύω καλά και μετά ανοίγω την φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει η κρέμα.
Την αδειάζω σε ένα μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην κρέμα και την αφήνω να κρυώσει. Ετοιμάζω το κέικ.
Στον κάδο του μιξερ βάζω το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ρίχνω την ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα και το αλάτι.
Προσθέτω την μαργαρίνη, που την έχω μαλακώσει πολύ στα μικροκύματα αλλά όχι να λιώσει, τα αυγά και το γάλα και χτυπάω το μιγμα στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μιξερ 2 λεπτά. Έπειτα ανεβάζω στην δυνατή ταχύτητα και χτυπάω άλλα 4 λεπτά.
Αδειάζω το μείγμα σε ταψί μεγάλο του φούρνου με λαδόκολλα.
Βάζω την κρύα κρέμα μου σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης και αραδιάζω γραμες απο κρέμα σε όλη την επιφάνεια του μίγματος.
Ψήνω στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για  30 λεπτά περίπου μέχρι να βυθίζω ένα μαχαίρι στο μιγμα του σοκολατένιου κέικ και να βγαίνει καθαρό. Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο.
Αλλιώς μοιράζω το μιγμα σε ατομικά φορμακια, κάνω την ίδια διαδικασία και ψήνω περίπου 15-20 λεπτά.
Αν θέλουμε το κεικ μας πιο φουσκωτό θα βάλουμε το μιγμα να ψηθεί σε μικρότερο ταψι και περισσότερη ώρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ