TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ σοκολάτας με κρέμα βανίλιας

Φεβ 4, 2019
in Μαγειρική
Κέικ σοκολάτας με κρέμα βανίλιας
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα φανταστικό σοκολατένιο κέικ πανεύκολο (αφού χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί), γεμιστό με απίστευτη κρέμα βανίλιας…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
120 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. κακάο
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα κανέλα
6 αυγά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
500 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλαουρ
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνω την κρέμα.
Σε ένα καταρολι ρίχνω όλα τα υλικά, ανακατεύω καλά και μετά ανοίγω την φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει η κρέμα.
Την αδειάζω σε ένα μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην κρέμα και την αφήνω να κρυώσει. Ετοιμάζω το κέικ.
Στον κάδο του μιξερ βάζω το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ρίχνω την ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα και το αλάτι.
Προσθέτω την μαργαρίνη, που την έχω μαλακώσει πολύ στα μικροκύματα αλλά όχι να λιώσει, τα αυγά και το γάλα και χτυπάω το μιγμα στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μιξερ 2 λεπτά. Έπειτα ανεβάζω στην δυνατή ταχύτητα και χτυπάω άλλα 4 λεπτά.
Αδειάζω το μείγμα σε ταψί μεγάλο του φούρνου με λαδόκολλα.
Βάζω την κρύα κρέμα μου σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης και αραδιάζω γραμες απο κρέμα σε όλη την επιφάνεια του μίγματος.
Ψήνω στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για  30 λεπτά περίπου μέχρι να βυθίζω ένα μαχαίρι στο μιγμα του σοκολατένιου κέικ και να βγαίνει καθαρό. Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο.
Αλλιώς μοιράζω το μιγμα σε ατομικά φορμακια, κάνω την ίδια διαδικασία και ψήνω περίπου 15-20 λεπτά.
Αν θέλουμε το κεικ μας πιο φουσκωτό θα βάλουμε το μιγμα να ψηθεί σε μικρότερο ταψι και περισσότερη ώρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

4 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

4 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Ευαισθησία στα αρώματα: Ποια είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα

Ευαισθησία στα αρώματα: Ποια είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd