TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ σοκολάτας

Μαρ 7, 2020
in Μαγειρική
Κέικ σοκολάτας
Share on FacebookShare on Twitter
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ…

Υλικά για το κέικ :
2 κούπες ζάχαρη (400 γρ.)
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο ) 225 γρ.
2.5 κούπες αλεύρι (350 γρ)
3 μεγάλα αυγά
1.5 κουταλάκι βανίλια( υγρή αληθινή βανίλια, όχι την ψεύτικη σκόνη ) 
1 κούπα ( 100 γρ.) κακάο 
2 κουταλάκια σόδα φαγητού σκόνη
1/2 κουταλάκι αλάτι 
80 γρ. μείγμα για chocolate pudding ( κρέμα σοκολάτας άνθος αραβόσιτου)
2.5 κούπες (500 γρ ) ξυνογαλα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE PUDDING
80 γρ. νισεστε
150 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. σκόνη κακάο
150 γάλα σκόνη
ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ. άχνη
80 γρ. κακάο 
100 γρ.νερό
110 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
πρέζα αλάτι
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ( εάν χρειαστεί )
Σημ.:ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ 165 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50-60 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ .
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη για 20 λεπτά . Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα .  Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκανιτσα . Ρίχνουμε με δώσεις τα στερεά υλικά στο μείγμα βούτυρο ζάχαρη αυγά και προσθέτουμε ξινόγαλα, αλάτι και με μια μαριζ ενσωματώσουμε τα μείγματα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Βάζουμε στη φόρμα βούτυρο και κακάο . Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά σε 165 βαθμούς .Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί.
Για το γλασο:
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και κακάο. Μόλις βράσει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την άχνη, βανίλια, αλάτι. Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με την κρεμά γάλακτος .Κρύο κεικ / ζεστό ( όχι καυτό ) γλασο. Ξεκινάμε από το κέντρο του κεικ. Γεμίζουμε την τρύπα ολόκληρη και αφήνουμε το υπόλοιπο τα τρέξει στα πλάγια. Για το γλασο μπορεί να χρησιμοποιήσετε και γλασο λευκής σοκολάτας με βατόμουρα ή αλλά φρούτα 300 γρ βατόμουρα 345 γρ λευκή σοκολάτα 160 γρ κρεμα γάλακτος. Βράζουμε τα βατόμουρα με 2 κουταλιές ζάχαρη για 5-7 λεπτά . Περνάμε από κόσκινο να μαζέψουμε τους σπόρους. Μαρμελάδα βατόμουρο + άσπρη σοκολάτα + κρεμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Σαν Σήμερα 7 Μαρτίου

Σαν Σήμερα 7 Μαρτίου

Μυστήριο στο Ναό του Ποσειδώνα με την εξαφάνιση πατέρα δύο παιδιών

Μυστήριο στο Ναό του Ποσειδώνα με την εξαφάνιση πατέρα δύο παιδιών

Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd