TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2022
in Μαγειρική
Κέικ κρέμα-κεράσι
Share on FacebookShare on Twitter

Κέικ κρέμα-κεράσι…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

2 1/2 κούπες φαρίνα
3/4 κούπας ζαχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ξινόγαλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ (500γρ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ:

1 κούπα σπιτικό γλυκό κεράσι με το σιρόπι του(όχι το τραγανό κεράσι του εμπορίου)ή βύσινο γλυκό ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σ’ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα,ζάχαρη και κορν φλάουρ,ανακατεύω και βράζω να πήξει η κρέμα.Κατεβάζω απ’τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες.  Αφήνω στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (να μην πιάσει ”πέτσα”) και αφήνω να γίνει χλιαρή.
2. Σ ‘ένα άλλο κατσαρολάκι αδειάζω το γλυκό κεράσι,(ή τη μαρμελάδα)το νερό,το κορν φλάουρ ανακατευω και βράζω να πήξει η σαλτσούλα.  Αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρή.
3. Κοσκινίζω 2 φορές τη φαρίνα.
Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτω το σπορέλαιο,το ξινόγάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.Χτυπάω ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνω για να βγει αφράτο το κέικ.)
Αδειάζω το μίγμα σε 2 ταψάκια 22 εκ.το καθένα βουτυρωμένα και στρωμένα με λαδόκολα.
4. Χτυπάω με ενα σύρμα ή στο μίξερ την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβωντας την άκρη με ψαλίδι και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 1-2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.  Στα κενά αυτά στρώνω με ένα κουταλάκι τη σάλτσα κεράσι.
Ψήνω και τα 2 ταψάκια μαζί στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα.  Δεν τα παραψήνω.  Εγώ έφτιαξα 1 ταψάκι με σάλτσα κεράσι και 1 ταψάκι με σάλτσα βερίκοκο.
Είναι πεντανόστιμα!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare

Related Posts

Παγωτότουρτα
Μαγειρική

Παγωτότουρτα

Ιούν 22, 2022
Ποντιακά φελία ή αυγόφετες με παγωτό και μέλι
Μαγειρική

Ποντιακά φελία ή αυγόφετες με παγωτό και μέλι

Ιούν 22, 2022
Παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο
Μαγειρική

Παγωτό καϊμάκι με γλυκό βύσσινο

Ιούν 22, 2022
Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα
Μαγειρική

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου!!! Οδηγιες βημα-βημα

Ιούν 22, 2022
Παγωτό με γεύση μπανάνα
Μαγειρική

Παγωτό με γεύση μπανάνα

Ιούν 22, 2022
Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης
Μαγειρική

Παγωτό βανίλια – λευκή σοκολάτα – μπισκότο της Έφης

Ιούν 21, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd