Ανακύκλωση κουραμπιέδων. Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει αυτή η υπέροχη βουτυρένια γεύση και το άρωμα λεμονιού…
Υλικά
250 γρ. τριμμένους κουραμπιέδες
200 γρ. βούτυρο τύπου κερκύρας
4 αυγα
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπεικιν
μια πρέζα αλάτι
250 γρ. γάλα
ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους κουραμπιέδες στο μουλτι και τους κάνουμε σκόνη. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει. Ρίχνουμε τ’ αυγά, την σκόνη κουραμπιέ, το λεμόνι, το κονιάκ, το αλατάκι, το μπεικιν, το γάλα και τέλος το αλευράκι μας. Βουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι που το βάζουμε μέσα στο κέικ μας στα 50 λεπτά να δούμε αν είναι καθαρό, αν είναι τότε το κεκάκι μας είναι έτοιμο.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).