Κεφτέδες από κουνουπίδι

Κεφτέδες από κουνουπίδι…

Υλικά:

1 κουνουπίδι

Λίγο δυόσμο

Κρεμμυδάκι φρέσκο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγη ρίγανη

200 γραμμάρια φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Μισή πιπεριά πράσινη

2 κ.σ. αλεύρι

1 αυγό

Φρυγανιά και

αυγό για το πέρασμα τους από έξω

Ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Τριβω το κουνουπίδι στο τρίφτη. Περνάω όλα τα άλλα υλικά στο μπλέντερ εκτός την φέτα και το αλεύρι. Σφίγγω στα χέρια όσα έχω κλεισμένα και το κουνουπίδι που έχω στρίψει να φύγουν όλα τα υγρά τους. Βάζω σε ένα μπωλ αφού τα έχω σφίξει, με τη φέτα, το αυγό και το αλεύρι. Πλαθω μπάλες, περνάω από το αυγό και τη φρυγανιά. Αφήνω μια ώρα να σταθούν στο ψυγείο και τηγανιζω σε μπόλικο καυτό λάδι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.