Υλικά :
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξυσμένο ή πολτοποιημένο στο μούλτι
- 1 αβγό
- ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο
- λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό φρέσκο ψιλοκομένο
- αλάτι,
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση :
- Βάζουμε τον κιμά μας σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε και βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για κανένα μισάωρο να ενωθούν οι μυρωδιές.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μπαλίτσες
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε βαθύ τηγάνι.
- Αλλάζουμε τηγάνι και λάδι όταν δούμε το λάδι μας να έχει μαυρίσει, έτσι ώστε να μην μαυρίσουν τα κεφτεδάκια
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας είχε δώσει η γιαγιά μας Αγγελική Κωσταμένα.