Κεφτεδάκια σε καλαθάκια πατάτας-παρμεζάνας

Κεφτεδάκια σε καλαθάκια πατάτας-παρμεζάνας της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 20 περίπου κεφτεδάκια :


1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)
1 αυγό
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ξύδι
δυόσμο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε μπαλίτσες τα κεφτεδάκια μας. Το βάζουμε σε γάστρα με νεράκι που φτάνει στη μέση από τα κεφτεδάκια και λίγο ελαιόλαδο πάνω στο καθένα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ :
Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε ένα χοντρομμένο, κρεμμύδι ,μια σκελίδα σκόρδο, μια γλυκιά πράσινη και μία κόκκινη πιπεριά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μία συσκευασία χυμό ντομάτας(μπορούμε να βάλουμε και χυμό από φρέσκια, στον οποίο θα προσθέσουμε λίγη ζάχαρη)
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ για 20 περίπου καλαθάκια:
4 μεγάλες πατάτες
1 κ.γ. βούτυρο για κάθε καλαθάκι
1 κ.γ. γάλα για κάθε καλαθάκι
400 γρ. παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες μας και στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τις βράζουμε και τις στραγγίζουμε.  Σε ένα λεκανάκι, ανακατεύουμε τις πατάτες, το βούτυρο, το γάλα, την παρμεζάνα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Λιώνουμε το μείγμα με ένα πηρούνι και ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά,
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε φορμάκια για μικρά κέικ και με ένα κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα πολύ καλά. Ψήνουμε στους 200 στον αέρα για 20 περίπου λεπτά.

*Σημείωση : Μπορούμε να προσθέσουμε και κρεμμύδι ή/και κάποιο αλλαντικό, απλά συνοδευόμενα με κεφτεδάκια ίσως είναι “βαριά”.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.