Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά :
-
Για τον κιμά
- 1 κιλό κιμά μόσχου
- 200 γρ. κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 αυγά
- 300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς κόρα)
- 100 γρ. αλεύρι
- λίγο δυόσμο
-
Για τη σάλτσα
- 500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
- 100 γρ. κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. καρότο
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση :
-
Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι
-
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά
-
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο
-
Τα πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
-
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
-
Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο ολόκληρα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη
-
Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά
-
Μόλις είναι έτοιμη την περνάμε από ψιλή σήτα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.