Κεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά :

  • Για τον κιμά
  • 1 κιλό κιμά μόσχου
  • 200 γρ. κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς κόρα)
  • 100 γρ. αλεύρι
  • λίγο δυόσμο
  • Για τη σάλτσα
  • 500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. καρότο
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση :

  • Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι

  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά

  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο

  • Τα πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

  • Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

  • Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο ολόκληρα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη

  • Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά

  • Μόλις είναι έτοιμη την περνάμε από ψιλή σήτα.

     

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *