TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης

Νοέ 16, 2022
in Μαγειρική
Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης

Υπέροχη,καινούρια συνταγή,τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ για 20 περίπου κεφτεδάκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)

1 αυγό

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ. σούπας ξύδι

δυόσμο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού αλάτι

1 κ. γλυκού πιπέρι

ρίγανη

λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι στο μούλτι.Στη συνέχεια θρυμματίζουμε και το ψωμί στο ίδιο σκεύος.Σε ένα λεκανάκι,ρίχνουμε τον κιμά,το ψωμί,το κρεμμύδι.Χτυπάμε το αβγό και το αλατίζουμε ελαφρώς και στη συνέχεια το προσθετουμε και αυτό.Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ραντίζουμε με λίγο νερό,που θα κάνει πιο αφράτα τα κεφτεδάκια μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε μπαλίτσες τα κεφτεδάκια μας.Το βάζουμε σε ταψί με νεράκι που φτάνει λίγο κάτω από τη μέση από τα κεφτεδάκια και λίγο ελαιόλαδο πάνω στο καθένα.Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 για μία περίπου ώρα.Ανά διαστήματα,γυρνάμε τα κεφτεδάκια μας και συμπληρώνουμε με λάδι,αν χρειαστεί.

ΠΑΤΑΤΕΣ Κάθε πατάτα,αντιστοιχεί σε μία μερίδα

1 μεγάλη πατάτα

40 γρ. γάλα εβαπορέ

2 φέτες μπέικον

1 κομμάτι φέτα τριμμένο γκούντα

λίγη πιπεριά Φλωρίνης

λίγο κρεμμύδι ή και σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε πλένοντας καλά την πατάτα με τη φλούδα.Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στο φούρνο,στον αέρα στους 230 για περίπου μία ώρα. Όταν μαλακώσει το εσωτερικό,το οποίο μπορούμε να ελέγξουμε τρυπώντας με ένα πιρούνι,κόβουμε την πατάτα κατά μήκος,δημιουργώντας μια “θήκη” και ένα “καπάκι”.Αδειάζουμε το εσωτερικό της θήκης και κρατάμε την πατάτα που αφαιρέσαμε σε ένα μπολάκι.Προσθέτουμε στο μπολάκι το γάλα και το ψιλοκομμένο μπέικον,τη φέτα που θα τρίψουμε με τα χέρια,αλάτι ,πιπέρι και ρίγανη.Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι/σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά. Λιώνουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά και ξαναγεμίζουμε τις πατάτες.Προσθέτουμε το τριμμένο γκούντα και ψήνουμε λίγο ακόμα στο φούρνο,μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανό το μπέικον. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό,τοποθετώντας και το καπάκι της πατάτας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare

Related Posts

Στρουντελ με κοτοπουλο
Μαγειρική

Στρουντελ με κοτοπουλο

Νοέ 15, 2022
Σάλτσα γαρίδας με ούζο
Μαγειρική

Σάλτσα γαρίδας με ούζο

Νοέ 14, 2022
Κρεμμυδοντολμάδες γιαχνί
Μαγειρική

Κρεμμυδοντολμάδες γιαχνί

Νοέ 13, 2022
Μεθυσμένα κεφτεδάκια
Μαγειρική

Μεθυσμένα κεφτεδάκια

Νοέ 12, 2022
Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh
Μαγειρική

Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh

Νοέ 10, 2022
Φασολάδα έτσι απλά
Μαγειρική

Φασολάδα έτσι απλά

Νοέ 8, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd