Κεφτεδάκια από φιλέτο γλώσσας

Τα πιο εύκολα γευστικά και απολαυστικά κεφτεδάκια ψαριού «Γλώσσα»,  ένα ψάρι νόστιμο τρώγεται ευχάριστα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους αφού δεν μας ταλαιπωρούν τα κοκκαλακια. Σήμερα έκανα κεφτεδάκια.Τόσο εύκολα με λίγα υλικά που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Υλικά

3 φιλέτα γλώσσας

1 κ.γ. πούδρα σκόνη σκόρδου

1 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι

ελάχιστο αλάτι

πιπέρι άσπρο

1 κ.σ. αλεύρι μαλακό

1/2 κ.γ. ρίγανη

ένα τσιμπιμα από αποξηραμένη μέντα και μαϊντανό

λάδι για τηγάνι

Εκτέλεση

Κόβω το φιλέτο γλώσσας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και το αφήνω στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για το πέρασμα

Σε ένα μεγάλο δίσκο ανακατεύω 1 κούπα αλεύρι μαλακό, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο από την σκόνη σκόρδου. Πλαθω τα κεφτεδάκια τα περνάω από το αλεύρι και τηγανιζω σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.

Για την σαλάτα που τα συνόδεψα έβαλα κολοκυθάκια πράσινα, παντζάρι, αγγούρι, καρότο, μαϊντανό σγουρό, ελαιόλαδο και αλάτι. Δεν βράζω τα παντζάρια ούτε τα κολοκυθάκια, απλά παίρνω μικρά και τρυφερά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ