Καταργούνται οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης τι θα γίνει με τους μαθητές

Καταργούνται οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης τι θα γίνει με τους μαθητές.

Καταργούνται οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), δημόσιες και ιδιωτικές σύμφωνα με άρθρο του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Παιδείας προς δημόσια διαβούλευση.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου τα τμήματα κατάρτισης των ειδικοτήτων των καταργούμενων Σ.Ε.Κ. αποτελούν εφεξής αυτοτελή αντίστοιχα τμήματα για τους έχοντες ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, τα οποία μεταφέρονται και εντάσσονται αυτοδικαίως στα πλησιέστερα κατά τόπον δημόσια ή ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων αυτών θα λαμβάνουν τη βεβαίωση.

Παράλληλα οι μαθητές που είχαν ήδη εγγραφεί στα τμήματα των καταργούμενων Σ.Ε.Κ. συνεχίζουν τις σπουδές τους στα αντίστοιχα τμήματα που δημιουργούνται στα Ι.Ε.Κ.

Μετά από εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημοσιευόμενα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, τα θέματα  ειδικοτήτων, μαθητείας ανά ειδικότητα, η ίδρυση σχετικών Παραρτημάτων σε έκαστο Ι.Ε.Κ. για τις ειδικότητες όπου τούτο είναι αναγκαίο, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των παραπάνω
πηγή : dikaiologitika.gr