TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καρυδόπιτα

Αυγ 5, 2022
in Μαγειρική
Καρυδόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter
Καρυδόπιτα…

Υλικά :
7 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγ. ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλ. σόδα
1 κουταλάκι γλ. κοφτό κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια τσαγ. ζάχαρη
3 φλυτζάνια τσαγ.νερό
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκ. χυμό λεμονιού
Υλικά για το γλάσο:
1 φλιτζάνι τσαγ. νερό
1 φλιτζάνι τσαγ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ..σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κουτ. σούπας Βιτάμ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα περίπου. Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 περίπου λεπτά, από την ώρα που θα κοχλάσει. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα αφού έχει κρυώσει, με καυτό σιρόπι και αφου πρώτα την έχουμε χαράξει σε λωρίδες. Όταν κρυώσει,μπορούμε να κάνουμε μένα ωραίο και πολύ εύκολο, σοκολατένιο γλάσο και να καλύψουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Εκτέλεση για το γλάσο :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το γλάσο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Ν.Κίτσιου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Τούρτα καραμέλα

Σεπ 24, 2023
Η Σοκολατό-Πίτσα Μου
Μαγειρική

Η Σοκολατό-Πίτσα Μου

Σεπ 23, 2023
Λικέρ ρόδι
Μαγειρική

Λικέρ ρόδι

Σεπ 22, 2023
Γλυκό του κουταλιού ρόδι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού ρόδι

Σεπ 21, 2023
Μπισκοτογλυκό της στιγμής
Μαγειρική

Μπισκοτογλυκό της στιγμής

Σεπ 20, 2023
Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές
Μαγειρική

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Σεπ 19, 2023
Next Post
Λιαστές ντομάτες

Λιαστές ντομάτες

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

Παραλία Ξι – Κεφαλονιά: Η παραλία που κάθε χρόνο έχει γαλάζια σημαία

Παραλία Ξι - Κεφαλονιά: Η παραλία που κάθε χρόνο έχει γαλάζια σημαία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd