Καρβέλι γεμιστό by Mairh

Καρβέλι γεμιστό by Mairh …

Υλικά :

1 μεγάλο καρβέλι ή φρατζόλα

100 γρ. μπέικον

100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα

300 γρ. µοτσαρέλα τριμμένη

150 γρ. μανιτάρια

1 μικρή κρέμα γάλακτος

λίγη πιπεριά

2 κ.σ. κέτσαπ

4 ροδέλες ντομάτα

2 κ.σ. Άριστον

αλατοπίπερο

Εκτέλεση :

Κόβουμε το καπάκι από το καρβέλι-φρατζόλα. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε αρκετή από την ψίχα. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το άριστον, το μπέικον, την γαλοπούλα,και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά στην φωτιά το τηγανάκι μας ανακατεύοντας πολύ συχνά να μην μας κολλήσουν. Βάζουμε στο καρβέλι μας την κέτσαπ, λίγο µοτσαρέλα και από πάνω τα σοταρισμένα μας υλικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη µοτσαρέλα. Στρώνουμε τις ντομάτες και τις πιπερίτσες. Βάζουμε το καρβέλι μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Τέλος αλείφουμε με λίγο βουτυράκι το καπάκι της φρατζόλας και το ακουμπάμε πάνω από την πίτσα μας. Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για ακόμα 15 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).