ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ…
Υλικά
30 μελομακάρονα
200 γραμμάρια καρύδια περασμένα στο μπλέντερ
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιρόπι από από γλυκό του κουταλιού ότι έχετε ή σιρόπι από μπακλαβά που σας περίσσεψε ή σιρόπι από μελομακάρονα ή φτιάξτε με ζαχαρονερο
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά του του γλυκού κοφτή κανέλα
¼ του γλυκού κουταλιού γαρύφαλλο
Για την επικάλυψη
2 μαύρες σοκολάτες κουβερτούρα 250γρ.
3 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ
Εκτέλεση της επικάλυψης :
Λιώνετε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και ανακατεύετε με το λάδι για να μπορείτε να δουλεύετε πιο εύκολα.
Εκτέλεση:
Περάστε τα μελομακάρονα από το μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν. Στην συνέχεια περάστε και τα καρύδια από το μπλέντερ και βάλτε τα όλα σε μια λεκάνη, λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το μέσα, ρίξτε και το σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, τα μυρωδικά και το κακάο. Φτιάξτε ένα μείγμα να είναι μαλακό και να πλάθεται εύκολα στα χέρια σας και να μην διαλύεται. Κάντε μπαστουνάκια μακρόστενα σαν καραμελίτσες και τυλίξτε με ζελατίνα. Βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά και στη συνέχεια κόβετε πάχος μέχρι ένα δάχτυλο και τις βουτάτε μέσα στην σοκολάτα και αφήνετε να παγώσουν .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.