Μια μελέτη που διεξήχθη από τη γνωστή δεξαμενή σκέψης έδωσε απάντηση στη δημοφιλή πεποίθηση ότι το αυγό πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά.
Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα της ανθρώπινης διατροφής, καθώς έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, για το τρόφιμο αυτό έχουν εδραιωθεί πεποιθήσεις σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της καθημερινής κατανάλωσής του, γι’ αυτό και μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ασχολήθηκε με το θέμα.
Τώρα, αν τα αυγά συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό πρωινό, οι διατροφολόγοι επισημαίνουν μια σειρά από θετικά αποτελέσματα, αλλά είναι ωστόσο σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο τρόπος μαγειρέματος είναι σημαντικός για να λάβετε τα οφέλη του και να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, είτε από το μπέικον είτε από άλλα συνοδευτικά.
Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, καθιστώντας τα ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό. Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξης και στη μείωση των λιγούρες.
Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Σε αυτά περιλαμβάνονται η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β12, η βιταμίνη Α, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των οστών, στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη των ασθενειών και στο να έχετε ένα δυνατό και ανθεκτικό σώμα.
ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr
πηγή :https://www.giatros-in.gr/kalo-na-tros-ayga-to-proi-ti-leei-meleti-charvarnt/