TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Οι τρεις τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώμε ωμές για να μην αρρωστήσουμε

Φεβ 3, 2025
in Διατροφή
Οι τρεις τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώμε ωμές για να μην αρρωστήσουμε
Share on FacebookShare on Twitter

Μια ειδικός τροφίμων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα τρόφιμα που δεν τολμά να καταναλώσει ωμά υπό τον φόβο μόλυνσης και δηλητηρίασης.

Η κατανάλωση τροφίμων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα τελευταία χρόνια τα τροφιμογενή νοσήματα γνωρίζουν τεράστια εξάρση με αντίκτυπο στην υγεία των καταναλωτών.

Αλιεύσαμε στο TikTok το εξαιρετικό video μιας ειδικού στην ασφάλεια τροφίμων που αποκαλύπτει τις 3 τροφές που αποφεύγει να τρώει σε ωμή κατάσταση καθώς και τους λόγους που δεν θα τις βάλει ποτέ και και για κανέναν λόγο στο πιάτο της. Όπως τονίζει η κατανάλωση ωμών ή μισομαγειρεμένων τροφώνεγκυμονεί τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης και δηλητηρίασης.

 

 

Μπιφτέκια όχι πολύ καλά ψημένα

Η ειδικός μας συμβουλεύει να μην επιλέγουμε ποτέ προς κατανάλωση μπιφτέκια που «κρατάνε» αίμα και δεν είναι πολύ καλά ψημένα. Η πρακτική του medium rare και medium ψησίματος ναι μεν εξασφαλίζει ένα τραγανό εξωτερικά αποτέλεσμα και ζουμερό στο εσωτερικό του όμως το ενδιάμεσο ψήσιμο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια του καταναλωτή.

Τα προϊόντα από κιμά είναι ιδιαιτέρως προβληματικά και πρέπει να μαγειρεύονται καλά, επειδή βακτήρια που βρίσκονται εξωτερικά στο κρέας εισέρχονται στο εσωτερικό του κατά τη διαδικασία κοπής του κιμά. «Τα μπιφτέκια που ετοιμάζονται μηχανικά, τεμαχίζονται με κάτι μεγάλα μαχαίρια. Αν υπάρχει E.coli ή σαλμονέλα έστω και σε ένα μικρό κομμάτι κρέατος, ουσιαστικά εξαπλώνεται παντού στον κιμά» προειδοποιεί η ειδικός.

 

Ωμές φύτρες

 

Οι βλαστοί διαφόρων φυτικών προϊόντων δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμοί ή ελάχιστα μαγειρεμένοι, καθώς η πρακτική αυτή έχει συνδεθεί, μεταξύ άλλων, με κρούσματα σαλμονέλας και λοίμωξης από E. coli. Οι λοιμώξεις είναι αποτέλεσμα βακτηρίων στους σπόρους του φυτού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φύτρες Alfalfa που ανήκουν στην οικογένεια των ψυχανθών και πωλούνται στα βιολογικά.

Πρόκειται για τον καλύτερο σπόρο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε φύτρα, μουλιάζοντάς το σε νερό εμφιαλωμένο. Μπορεί οι alfalfa να είναι πολύ υγιεινές, ωστόσο σε ωμή εκδοχή, είναι εξαιρετικά ευάλωτες στο βακτήριο E.coli, στη σαλμονέλα και τη λιστερία. Το μαγείρεμα καθιστά τα προϊόντα αυτά ασφαλή προς κατανάλωση. Τα βασικά συμπτώματα της δηλητηρίασης είναι διάρροια, κοιλιακό άλγος, έμετος, ρίγη και πονοκεφάλος.

Μακριά από ωμά οστρακοειδή

Τα οστρακοειδή –και κυρίως τα στρείδια– ευθύνονται ακόμη και σήμερα για αρκετά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης. Μια από τις αιτίες που ευθύνονται για την μόλυνση των οστρακοειδών είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις θάλασσες, συνθήκη που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα στρείδια συγκεκριμένα συγκεντρώνουν και απορροφούν ό,τι υπάρχει στο νερό, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων μικροοργανισμών.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να τα αγοράζετε μόνο από αξιόπιστους προμηθευτές και να επιλέγετε να τα γευτείτε σε εστιατόρια που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εάν αγοράζετε στρείδια για το σπίτι σας, αποθηκεύστε τα αμέσως στο ψυγείο για να τα διατηρήσετε φρέσκα και να ελαχιστοποιήσετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Καταναλώστε μόνο τα στρείδια των οποίων το κέλυφος είναι άθικτο και φροντίστε να τα πλύνετε καλά για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

πηγή :https://www.giatros-in.gr/oi-treis-trofes-pou-den-prepei-pote-na-trome-omes-gia-na-min-arrostisoume/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή
Διατροφή

3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή

Απρ 26, 2025
Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε
Διατροφή

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε

Απρ 25, 2025
Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας
Διατροφή

Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας

Απρ 24, 2025
Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του
Διατροφή

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του

Απρ 23, 2025
Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε
Διατροφή

Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε

Απρ 22, 2025
Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό
Διατροφή

Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Απρ 21, 2025
Next Post
Ηράκλειο: Προχωρά η διαδικάσια λήψης οργάνων του Άγγελου – «Τελειώνει το μαρτύριο του παιδιού»

Ηράκλειο: Προχωρά η διαδικάσια λήψης οργάνων του Άγγελου - «Τελειώνει το μαρτύριο του παιδιού»

Καιρός: Έρχεται ισχυρό σύμπλεγμα καταιγίδων – Τι ώρα θα βρέξει στην Αθήνα

Καιρός: Έρχεται ισχυρό σύμπλεγμα καταιγίδων - Τι ώρα θα βρέξει στην Αθήνα

Τι συνέβη το 1956 όταν έγινε σεισμός 7,5 Ρίχτερ στη Σαντορίνη – Οι δεκάδες νεκροί και το τσουνάμι

Τι συνέβη το 1956 όταν έγινε σεισμός 7,5 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Οι δεκάδες νεκροί και το τσουνάμι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd