Η Τρικαλινή συγγραφέας Χριστίνα Αλεξίου παρουσιάζει το βιβλίο της “Λέων και Δανάη”

“Η νέα, Τρικαλινή συγγραφέας Χριστίνα Αλεξίου, με καταγωγή από τον Πυργετό Τρικάλων και το Βροντερό, δήμου Πύλης, έχει την χαρά να παρουσιάσει στο ευρύτερο, τρικαλινό κοινό το παιδικό της μυθιστόρημα “Λέων και Δανάη”, που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά από τον Φεβρουάριο, διαθέσιμο για όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό από τις εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρης. (Κατόπιν παραγγελίας σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο επιθυμείτε σε τρεις μέρες το έχετε στα χέρια σας).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 28/06/2020 και ώρα 11 το πρωί, στον άνετο, εξωτερικό χώρο του παιδότοπου “Παιδόκηπος” (Αναλήψεως 15) με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Το κτίριο εσωτερικά και εξωτερικά θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση της εκδήλωσης. Τηλεφωνικές κρατήσεις για τους ενδιαφερόμενους στο τηλέφωνο 2431070982. Θα ισχύσουν μόνο για εκείνη την ημέρα προνομιακές τιμές τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες σε όλα τα ροφήματα (πλην των αλκοολούχων). Η μεγάλη έκπληξη της συγγραφέα για τους μικρούς της αναγνώστες, είναι ο επαγγελματίας ανιματέρ που θα τους ψυχαγωγήσει με τα καμώματα του και με τα δώρα του!
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πρωταγωνιστές είναι δύο σκανταλιάρικα γατιά, αδελφάκια, ο Λέων και η Δανάη. Μπλέκουν σε περιπέτειες που έχουν ως αφετηρία το όμορφο, ορεινό χωριό Βροντερό και ακολούθως την ευρύτερη πλούσια, δασική περιοχή του βουνού Κόζιακας. Ένα βιβλίο με κύριο συστατικό το χιούμορ, που έρχεται να προβάλλει τις ομορφιές του νομού μας, μέσα από κείμενο πλούσιο σε εικόνες του τρόπου ζωής στα ορεινά, με αναφορά σε παραδοσιακά αντικείμενα που συναντάμε ακόμη ή συναντούσαμε στα χωριά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας 90′, καταλήγοντας σε πέντε ηθικά διδάγματα (αυτά της αδελφικής αγάπης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της δύναμης του πνεύματος και της ευφυΐας και τέλος της έντονης αγάπης για τη ζωή), ως επιστέγασμα της πλοκής. Έτσι το κατατάσσουν όχι ως ένα ακόμη βιβλίο “για να περάσει η ώρα”, αλλά ως ένα πολύτιμο μάθημα βγαλμένο από την ίδια τη ζωή!