Οι Τρικαλινοί αγκάλιασαν τη νέα συγγραφική δουλειά του γιατρού Χρήστου Γκίμτσα “Μετά Την Έλλη”

Η νέα συγγραφική δουλειά του γιατρού  Χρήστου Γκίμτσα με τίτλο “Μετά Την Έλλη” παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής από το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και τις εκδόσεις Κύφαντα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.

Για το βιβλίο μίλησαν η Ντίνα Μαργαρίτη-Κελεπούρη, τ. Πρόεδρος Εφετών, ο Χρήστος Λάππας, γιατρός, τ. Δήμαρχος Τρικκαίων, η φιλόλογος Μαρία Αγναντή και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Όπως ανέφερε «Είναι ένα βιβλίο που υφαίνεται πάνω σ’ έναν μεγάλο έρωτα αλλά και σε μια πολυκινητικότητα ενός πρωταγωνιστή, του Αλέξανδρου, που η ζωή του εν γένει είναι ένας κοσμοπολιτισμός με την έννοια ότι ξεκίνησε από τα βάθη της Σιβηρίας για να έρθει στην Ευρώπη, να ζήσει μέσα στην Ελλάδα και να έχει μια διαδρομή όπου γης και άνθρωποι. Μέσα σε αυτή την πολυπραγμοσύνη γνώρισε μια εξαιρετική κατ’ αυτόν γυναίκα, έζησε ό,τι μπορούσε να ζήσει μαζί της και στη συνέχεια ακολουθεί μια τραγωδία για την οποία ζητάει την δικαίωσή του που εμπεριέχει την εκδίκηση και έρχεται με δική του αυτόβουλη ενέργεια και δραστηριότητα. Είναι ένα βιβλίο που κινεί πολύ συναισθηματικό κόσμο, ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες και νομίζω ότι αξίζει να αγαπηθεί και να διαβαστεί».