Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την τοπική γαστρονομία στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ City Resort. Η εκδήλωση είχε θέμα: «Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου μας με το δικό της brand name METEORISIMO με διακεκριμένους προσκεκλημένους και ομιλητές.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, πως «το Επιμελητήριο Τρικάλων ήταν το πρώτο της χώρας που έδωσε έμφαση στη γαστρονομία ανάγοντας σε προτεραιότητα την ανάδειξη της πλούσιας Τρικαλινής γαστρονομίας δημιουργώντας το 2005 την «ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΓΕΥΣΗ Α.Ε.». Μιας αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρίας η οποία δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του κλάδου με το συντονισμό και τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Σκοπός και στόχος της ΤΡΙΚΑΛΙΝΗΣ ΓΕΥΣΗΣ Α.Ε. είναι η διατήρηση της παραδοσιακής Τρικαλινής κουζίνας η οποία συνδέεται με την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων αναφέρθηκε στην προώθηση των διαδικασιών για την πιστοποίηση του Τρικαλινού λουκάνικου το οποίο είναι το μοναδικό κρεατοσκεύασμα που θα αποκτήσει την ταυτότητα Προϊόντος Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης αλλά και στη μοριακή ταυτοποίηση της άριστης ποιότητας ρίγανης Κόζιακα για να καταστεί ο νομός Τρικάλων το κέντρο των αρωματικών φυτών και βοτάνων στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει νέες προοπτικές και στην υπόθεση της τοπικής γαστρονομίας.
Στην εκδήλωση αποτυπώθηκε η τοπική γαστρονομία ως διαχρονικό στοιχείο της Τρικαλινής πολιτισμικής παράδοσης με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων (βίντεο) που θα αξιοποιηθεί για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης.
Το Επιμελητήριο Τρικάλων βράβευσε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την άριστη συνεργασία και τη συνδρομή της Περιφέρειας στις καινοτόμες δράσεις του Επιμελητηρίου και απένειμε τιμητικά το έμβλημα του Επιμελητηρίου στους ομιλητές για την πολύτιμη συνδρομή τους στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και την προώθησή της ως βασικού στοιχείου του τουριστικού μας προϊόντος, όπως και στον επιχειρηματία της εταιρίας Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. Μιχάλη Σαράντη για την πολύτιμη συνεισφορά της εταιρίας στην υλοποίηση της εκδήλωσης ως μέγας χορηγός και στον πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιο Λάππα για την επίσης σημαντική χορηγία της τράπεζας.
Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων και ανταλλαγή ευχών για την έλευση του νέου έτους.