TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Τοπικά

Η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ αποχαιρετά το σύντροφο Κώστα Τσιτσιά

Ιούν 11, 2024
in Τοπικά
Κηδεύεται την Τρίτη ο Κωνσταντίνος Τσιτσιάς
Share on FacebookShare on Twitter

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του παλαίμαχου κομμουνιστή, συντρόφου μας Κώστα Τσιτσιά.

Ο σύντροφος Κώστα Τσιτσιάς τίμησε τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ για σχεδόν 5 δεκαετίες, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Κώστας Τσιτσιάς γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1940 στο Μοσχάτο Καρδίτσας. Ήταν παιδί αγροτικής οικογένειας και ένιωσε από μικρός την κοινωνική αδικία, αφού ο πατέρας του βίωσε διώξεις, φυλακές και εξορία από το αστικό κράτος για τη συμμετοχή του στους ταξικούς αγώνες της εποχής.

Το μετεμφυλιακό αστικό κράτος επεφύλαξε ανάλογη αντιμετώπιση και στο σφ/ο Κώστα. Ακύρωσε την επιτυχία εισαγωγής του στη Γεωπονική Σχολή, απαγορεύοντάς του να σπουδάσει λόγω «κοινωνικών φρονημάτων».

Οι διώξεις δε σταμάτησαν εκεί, αφού η στρατιωτική δικτατορία των συνταγματαρχών τον εκτόπισε με δυσμενή μετάθεση στην Κοζάνη, από την υπηρεσία που ήδη δούλευε.

Αλλά και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, ήρθε μια ακόμη δυσμενή μετάθεση, από τα Τρίκαλα – όπου εργαζόταν στις υπηρεσίες της τότε Νομαρχίας, για την ακριτική Ορεστιάδα. Προφανώς η έντονη συνδικαλιστική δράση που είχε αναπτύξει στο χώρο δουλειάς του, αλλά και στην πόλη των Τρικάλων, «επέβαλε» την απομάκρυνσή του. Όμως οι δεσμοί συναδελφικότητας, αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης που είχε δημιουργήσει με τους συναδέλφους του συντέλεσαν να ξεσηκωθεί κύμα υπεράσπισής του και καταδίκης των προθέσεων της τότε Νομαρχιακής Αρχής. Έτσι η απόφαση για «δυσμενή μετάθεση στα σύνορα» έμεινε στα χαρτιά, αποτελώντας μια σημαντική επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος στην πόλη μας, στο οποίο ο σφος Κώστα Τσιτσιάς είχε τη δική του ξεχωριστή συμβολή, ώστε να ανασυγκροτηθεί και να εκδημοκρατιστεί μετά τη χούντα.

Άλλωστε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο σ. Κώστας οργανώθηκε στο ΚΚΕ και μέσα σε συνθήκες που η πολιτική και συνδικαλιστική δράση ήταν υπό δίωξη στο δημόσιο τομέα ,κάτω από άκρα μυστικότητα, έκανε με τους συντρόφους του κρυφή-περιφρουρημένη δουλειά για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σ’ όλες αυτές τις δεκαετίες, σχεδόν μισό αιώνα, οργανωμένης δράσης ο σ. Κώστας ανέλαβε πολλές υπεύθυνες θέσεις που τον «χρέωσε» το Κόμμα του, όπως μέλος του Γραφείου της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων, Γραμματέας της ΚΟΒ της συνοικίας της Μπάρας, όπου κατοικούσε για πολλά χρόνια, υποψήφιος σε πολλές εκλογικές μάχες με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ στην τοπική διοίκηση.

Οι συνάδελφοί του τον ανέδειξαν στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στην πρώην Νομαρχία Τρικάλων επί σειρά ετών, ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη, καθώς και πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Δραστήρια και εμβληματική ήταν η συμμετοχή του στο και φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα μέσω της Ελληνικής επιτροπής για τη διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.

Ο σ. Κώστας Τσιτσιάς αγαπούσε τη γνώση, γιατί πίστευε, όπως πιστεύουν οι Κομμουνιστές, ότι είναι δύναμη για το λαό. Γι’ αυτό ο ίδιος μελετούσε αρκετά, αλλά ήταν και από τους πρώτους στη διακίνηση του Ριζοσπάστη, ώστε οι θέσεις του Κόμματος, να διαδίδονται πλατιά στο λαό, να γίνονται κτήμα του για να δυναμώσει. Έτσι, αρθρογραφούσε συχνά στον τοπικό τύπο, ενισχύοντας την διάδοση της φωνής του Κόμματος. Ενώ μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του η εφημερίδα του Κόμματός μας, Ο Ριζοσπάστης, ήταν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς του.

Μ’ αυτά του τα χαρακτηριστικά και την αγωνιστική του διαδρομή, που είναι ιδιαίτερα διδακτικά για τις νεότερες γενιές , θα τον θυμόμαστε στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες, στην πορεία προς τις λεωφόρους του μέλλοντος.

Τον αποχαιρετούμε με χαμόγελο, όπως κι εκείνος απλόχερα ήξερε να χαρίζει κι εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύντροφό του στη ζωή και τον αγώνα Βασιλική (Κούλα) στις κόρες του Μαρία και Αλεξάνδρα (Άντα), στις οικογένειές τους και σε όλους τους οικείους του.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τρίκαλα: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το Διαχρονικό Μουσείο που μπήκε σε τροχιά υλοποίησης- Άνω των 12.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός
Featured

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Το Διαχρονικό Μουσείο θα είναι του τρικαλινού λαού»

Απρ 26, 2025
Βόλος: Συνελήφθη ο 17χρονος που λήστεψε σούπερ μάρκετ της Ν. Ιωνίας
Featured

Στα χέρια της Αστυνομίας 3 από τους 7 διαρρήκτες εκκλησιών και καταστημάτων σε Τρίκαλα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Απρ 26, 2025
Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του Νίκου Παλαιοκώστα
Featured

Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του Νίκου Παλαιοκώστα

Απρ 26, 2025
Σύλληψη Τρικαλινού για ναρκωτικά
Τοπικά

Σύλληψη στα Τρίκαλα για μικροποσότητα κάνναβης

Απρ 26, 2025
Ο Μιχάλης Μπαγιώτης νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φαρκαδόνας
Τοπικά

Μιχάλης Μπαγιώτης: Χορτάσαμε συμβουλάτορες 

Απρ 26, 2025
Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Ο μεγαλύτερος αδελφός και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα
Featured

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Ο μεγαλύτερος αδελφός και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα

Απρ 26, 2025
Next Post
Ειρήνη Μαρία Τσουκάλη – Έχω likes, άρα υπάρχω

Ειρήνη Μαρία Τσουκάλη - Έχω likes, άρα υπάρχω

Ν. Σακκάς για τον σταφυλόκοκκο στο Κολυμβητήριο: Συνεχείς έλεγχοι, προέχει η υγεία  

Ν. Σακκάς για τον σταφυλόκοκκο στο Κολυμβητήριο: Συνεχείς έλεγχοι, προέχει η υγεία  

Κλιματιζόμενη και η «Γωνιά Μητροπάνου» στην Αγία Μονή για τον καύσωνα

Κλιματιζόμενη και η «Γωνιά Μητροπάνου» στην Αγία Μονή για τον καύσωνα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd