Η πόλη των Τρικάλων τιμά τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα

Τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα τιμά η πόλη των Τρικάλων. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου εκ της Ιεράς Μονής Δουσίκου όπου φυλάσσεται, στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος πόλης Τρικάλων. Εκεί τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου. .  Στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες  Διδυμοτείχου, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, Τρίκκης & Σταγών κι ο Τρικαλινής καταγωγής Επίσκοπος Στρατωνικείας, πλειάδα ιερέων, εκπρόσωποι υπηρεσιών, Συλλόγων και Σωματείων και δεκάδες Τρικαλινοί.

Η καθιερωμένη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου έγινε προς την Κεντρική Πλατεία όπου έγινε η αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα. Η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας διήλθε από τις οδούς Βενιζέλου-Βασ. Τσιτσάνη-Κεντρική Πλατεία-Κεντρική Γέφυρα-Ασκληπιού-Απόλλωνος-Βενιζέλου.

Την Κυριακή θα τελεσθεί στον Ιερό Προσκηνυματικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Αρχιερατικό Συλλείτουργο από της 8.00 ως τις 10.30 π.μ.