Η πλημμυρική λειτουργία της Θεσσαλίας: Το χρονικό της πλημμύρας Daniel σε διάλεξη του ΦΙΛΟΣ

Φιλοξενήθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα σε χώρο του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού, στο Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, η επίκαιρη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη που διοργάνωσε ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ (Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος Τρικάλων), με ομιλητή τον Dr Κωνσταντίνο Βουβαλίδη, Καθηγητή Φυσικής Γεωγραφίας – Γεωμορφολογίας και Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ, με θέμα:
«Η πλημμυρική λειτουργία της Θεσσαλίας: Το χρονικό της πλημμύρας Daniel»

Την διάλεξη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, οι νέοι Περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Τρικάλων κυρία Χρύσα Ντιντή και κ.κ. Δημήτριος Δαλαμάγκας και Αθανάσιος Ξάφος, της ΠΕ Μαγνησίας κ. Γιάννης Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Τρικκαίων κ. Γεώργιος Ζιώγας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νικόλαος Γουγουλάκης.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ κυρία Ναυσικά Μουλά, ενώ ο κ. Βουβαλίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως “Θα χρειαστεί να κατανοήσουμε όλοι μας το φαινόμενο και από κοινού πολίτες και κράτος να κάνουμε προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στην μεταβολή που μας δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.”