TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Η πιο Κολασμένη Σοκολατόπιτα

Δεκ 3, 2017
in Μαγειρική
Η πιο Κολασμένη Σοκολατόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter
Η πιο Κολασμένη Σοκολατόπιτα…
Σιροπιασμένη από πάνω μέχρι κάτω,καθόλου λιγωτική και καλυμένη με γκανάζ σοκολάτας…
Πριν λίγες μέρες είδα την βασούλα να κάνει αυτή την σοκολατόπιτα της Σόφης και ζήλεψα πολύ.

Έκανα διπλή δόση γιατί η μονή τι να μας κάνει εμάς…
Και η μόνη αλλαγή που έκανα έφτιαξα σιρόπι και μέτρησα τα υλικά του με πολύ μεγαλύτερη κούπα και έβγαλα περισσότερο σιροπάκι που το ήθελε η σοκολατοπιτούλα μας.
Την διπλή δόση την έβαλα σε ταψάκι 30χ40 και την έψησα στους 190 βαθμους για 20 λεπτά δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι αν είναι ψημένη.
Το δισκάκι στις φώτο είναι δημιουργία της φιλεναδίτσας μου της Δώρας που την έφτιαξε για εμένα..

Για μονή δόση
Υλικά για το κέικ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο σε θερμ. δωμ.
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
2 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ μπέικιν
1/4 κ.γ σόδα
1 κ.γ ξύδι
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμ.δωμ.
3 αβγά σε θερμ .δωμ.
1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι
1 1/2 κούπα νερο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Για την γκαναζ σοκολατας
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ αδιαλυτο
1 γεματη κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 10-12 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 6-8 λεπτά. Σιροπιάζουμε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ ρίχνουμε τη σοκολάτα και το γάλα σ’ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύμματα 1-2 λεπτά.Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά και προσθέτουμε το μέλι.
Εγώ τη γκανάζ τη φτιάχνω πάντα με εβαπορέ γάλα.Εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με ίση ποσότητα σοκολάτας και ίση κρέμα γάλακτος!
Επίσης αν τη θέλετε ακόμα πιο σιροπιαστή φτιάξτε μισή δόση σιροπάκι ακόμα!
Η δόση είναι για μικρο ταψάκι και όταν ψηθεί και φουσκώσει πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου.Είναι σιροπιαστή από πάνω μέχρι κάτω!
Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες!

Την συνταγή η φίλη μας η Μαίρη Καρακασίδη την βρήκε εδώ (έκανε βέβαια της αλλαγές που αναφέρει στην αρχή : https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1174366649249465/1174354749250655/?type=3&theater

Την συνταγή καθώς και τις φωτογραφίες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Ο κατεδαφισμένος πολιτισμός της Αθήνας

Ο κατεδαφισμένος πολιτισμός της Αθήνας

Ο καιρός σήμερα (3/12) – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός σήμερα (3/12) - Αναλυτική πρόγνωση

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd