Το ChatGPT, για παράδειγμα, μπορεί να παρέχει μια σειρά από προτάσεις για δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου σε διάφορες πόλεις ή κωμοπόλεις. Ενώ πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τους περιορισμούς του, ειδικά σε πλαίσια όπως η ακαδημαϊκή ακεραιότητα, όπου η χρήση του θα μπορούσε να θεωρηθεί εξαπάτηση. Αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όχι μόνο γίνονται όλο και πιο επιδέξια στην κατανόηση και την απάντηση στα ερωτήματά μας, αλλά είναι επίσης ικανά να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να απαντούν με μια δόση ευφυΐας, φέρνοντάς μας πιο κοντά στα φουτουριστικά οράματα που απεικονίζονται στις κλασικές ταινίες της δεκαετίας του 1980.
Ωστόσο, δεν είναι όλες οι εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης καλοήθεις ή διασκεδαστικές. Πρόσφατα, η άνοδος των τεχνητής νοημοσύνης δημιουργούμενων deepfakes, όπως αυτές που αφορούν δημόσια πρόσωπα όπως η Taylor Swift, έχει εγείρει σοβαρές ηθικές και νομικές ανησυχίες.
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, ένας συγκεκριμένος ιστότοπος με τεχνητή νοημοσύνη έχει συγκεντρώσει την προσοχή για τις ανησυχητικές του δυνατότητες. Το PimEyes, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει κάθε φωτογραφία ενός ατόμου που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Αυτή η λειτουργία έχει οδηγήσει ορισμένους να την περιγράψουν ως «τον πιο επικίνδυνο ιστότοπο τεχνητής νοημοσύνης».
Ένας άλλος χρήστης βρήκε το PimEyes πολύτιμο για τον εντοπισμό περιπτώσεων όπου η εικόνα του χρησιμοποιήθηκε χωρίς τη συγκατάθεσή του, επιτρέποντάς του να ζητήσει την αφαίρεση τέτοιων εικόνων από ιστότοπους. Αυτή η πτυχή του PimEyes απεικονίζει μια δυνητικά ευεργετική εφαρμογή της τεχνολογίας.
Το PimEyes, όπως και πολλά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά από ό,τι αρχικά οραματίστηκαν οι δημιουργοί του.