Η οργή έγινε κραυγή | Μεγαλειώδης πορεία στα Τρίκαλα φόρος τιμής στους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη (φωτό-ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο των Τρικάλων. Μία συγκέντρωση με απεργιακό χαρακτήρα που όμως είχε επιστέγασμα την επέτειο του ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Η πορεία στα Τρίκαλα φόρος τιμής στους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη ήταν μεγαλειώδης με μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές να δίνουν μαζικό παρόν και να ενώνονται με εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους, αγρότες.

 

Άτομα κάθε ηλικίας, παιδιά, έφηβοι, νέοι, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ελευθεροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι, αγρότες και άνεργοι, ένωσαν το πρωί της Τετάρτης τις φωνές τους για δικαίωση, με την συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα και τον κόσμο κοστίζοντας τις ζωές 57 ανθρώπων στις ράγες των Τεμπών.

Ένας χρόνος βαθιάς οδύνης. Ένας χρόνος βαρύ πόνου για τα νιάτα και τις ζωές που χάθηκαν στη σύγκρουση των δυο τρένων. Ένας χρόνος χωρίς να αποδοθούν ευθύνες. Ένας χρόνος αμέτρητων «γιατί». Ένας χρόνος χωρίς να ξεχαστούν οι ζωές που χάθηκαν.

Με αφορμή την συμπλήρωση του 1 χρόνου από το φονικό δυστύχημα διοργανώθηκε το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κηρύχθηκε σε όλη τη χώρα.

Και στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο πόνος που φωλιάζει στις καρδιές όλων, έγινε οργή. Οργή καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, με τους συγκεντρωμένους να κάνουν λόγο για συγκάλυψη.

Στην συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, φοιτητές, που ζήτησαν το έγκλημα που διαπράχτηκε στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, αντιθέτως να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Νέοι και νέες, μαθητές αλλά και Τρικαλινοί όλων των ηλικιών κρατώντας λουλούδια στα χέρια τους, στεφάνια, αλλά και φωνάζοντας συνθήματα, τίμησαν την μνήμη των 57 θυμάτων, μεταξύ των οποίων και των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα, που έφυγαν από την γενέτειρά τους το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας του 2023, και δεν ξαναεπέστρεψαν.

Αμέσως μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία, διά μέσω κεντρικών οδών της πόλης με κατάληψη τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα, με τις φωνές να αντηχούν από άκρο σε άκρο, φτάνοντας ψηλά. Ψηλά για να ενωθούν με εκείνες των 57 θυμάτων που ένα χρόνο τώρα ζητούν δικαίωση.

Δικαίωση για να μην ξαναζήσουμε άλλη φορά ανάλογη τραγωδία. Ψηλά για να μην θρηνήσουμε ποτέ άλλοτε αίμα αθώων ανθρώπων.

Φωτό από το σταθμό

Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή πορεία

Φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φερραίου

Δυναμική παρουσία των αγροτών στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τίμησε το Δ.Σ. Νέων του Δήμου Τρικκαίων