Η Nokia εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με το μέλλον των κινητών τηλεφώνων

Η άποψη αυτή είναι σύμφωνη με εκείνη που εξέφρασε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο Zuckerberg δήλωσε ότι τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας πρόκειται να γίνουν η επόμενη μεγάλη τεχνολογική πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κινητό τηλέφωνο, το οποίο υπήρξε η βασική συσκευή της τρέχουσας εποχής, φτάνει σε σημείο κορεσμού και αντιμετωπίζει όρια όσον αφορά την καινοτομία.
«Θα έρθει η στιγμή που το τηλέφωνό σας θα περνάει περισσότερο χρόνο στην τσέπη σας παρά έξω από αυτήν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, ο οποίος πιστεύει ότι αυτές οι νέες συσκευές θα προσφέρουν μια πιο καθηλωτική και λειτουργική εμπειρία. Προβλέπει επίσης ότι θα ενσωματώνονται φυσικά στην καθημερινή ζωή, εξαλείφοντας τις διακοπές που δημιουργούν σήμερα τα κινητά τηλέφωνα.
Τι είναι τα γυαλιά Orion της Meta;
Τα γυαλιά Orion της Meta, τα οποία παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Meta Connect, αποτελούν μια επανάσταση στην ενσωμάτωση της επαυξημένης πραγματικότητας στην καθημερινή ζωή. Σχεδιασμένα για να συγχωνεύουν τον φυσικό κόσμο με ψηφιακά στοιχεία, τα γυαλιά αυτά στοχεύουν να προσφέρουν μια καθηλωτική και φυσική εμπειρία.
Για την αλληλεπίδραση με τα γυαλιά, η Meta έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρομυογραφικό (EMG) βραχιολάκι που ανιχνεύει λεπτές κινήσεις του καρπού και του χεριού, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγχει ψηφιακές διεπαφές χωρίς την ανάγκη για πρόσθετες συσκευές. Αυτός ο συνδυασμός παρακολούθησης των ματιών, παρακολούθησης χειρονομιών και ελέγχου του EMG βραχιολιού διευκολύνει τη διαισθητική και φυσική αλληλεπίδραση με το ψηφιακό περιεχόμενο.
Τα γυαλιά είναι εξοπλισμένα με Meta AI, μια τεχνητή νοημοσύνη που κατανοεί το περιβάλλον του χρήστη και προβλέπει τις ανάγκες του. Αυτή η ενσωμάτωση επιτρέπει, για παράδειγμα, στα γυαλιά να αναγνωρίζουν αντικείμενα στο περιβάλλον και να προσφέρουν σχετικές πληροφορίες ή προτάσεις με βάση το πλαίσιο.