Η μεγαλύτερη ψηφιδωτή προσωπογραφία της Ελλάδας δημιουργήθηκε στα Τρίκαλα-Απεικονίζει τον Τσιτσάνη

Στα Τρίκαλα δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη ψηφιδωτή προσωπογραφία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία μοναδική προσωπογραφία που απεικονίζει τον μεγάλο Τρικαλινό δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη και πλέον είναι έτοιμη για να τοποθετηθεί στο ομώνυμο Μουσείο, στο Μουσείο Τσιτσάνη. 

Πρόκειται για ένα έργο για χειρός Γιώργου Κ. Κουρμέτζα και Μιχάλη Ε. Κουφογιάννη, (Τρικαλινοί αθλητές και οι δύο με πολλές μεδιακρίσεις στο παρελθόν αλλά και πρωτιά στον Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής και Μωσαϊκού στην Ιταλία το 2013).

«1 χρόνο πριν βρεθήκαμε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση και μεταφορικά και ουσιαστικά…να αποτυπώσουμε με ασπρόμαυρο γρανίτη σε χιλιάδες κομμάτια την μεγάλυτερη ψηφιδωτή προσωπογραφία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα!!!
1 χρόνο μετά λοιπόν… μετά από εκατοντάδες εργατοώρες είμαστε πανέτοιμοι για την μεταφορά και τοποθέτηση του project στο φυσικό του χώρο στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» σχολιάζει ο Γιώργος Κουρμέτζας σε ανάρτησή του.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που καταλαμβάνει 18 τετραγωνικά μέτρα και για τη δημιουργία του χρειάστηκαν χιλιάδες ψηφίδες γρανίτι και εκατοντάδες εργατοώρες. Σύντομα θα είναι στη διάθεση του κοινού για να το θαυμάσει…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ